Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Parlamentul in pribegie" by Grigore Procopiu ~ Book PDF Kindle ePub Free

Parlamentul in pribegie

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Parlamentul in pribegie
  • Author : Grigore Procopiu
  • Release Date : January 11, 2018
  • Genre: Biographies & Memoirs,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 4240 KB

Description

„ÃŽn anii 1917–1918, statalitatea României atârnă de un fir de păr. ÃŽn plan militar, È›ara, atât cât a mai rămas din ea, este ameninÈ›ată cu anihilarea în faÈ›a Puterilor Centrale. ÃŽn plan social, bolÈ™evismul adus de aliaÈ›ii ruÈ™i amenință să cuprindă o populaÈ›ie exasperată de lipsuri È™i să destrame fiinÈ›a naÈ›iunii. ÃŽn aceste momente cruciale, parlamentul rămâne un stâlp al statalității României. Dar cu ce preÈ›? Aflăm din paginile lăsate de Grigore Procopiu, senator È™i avocat, liberal de modă veche, numărându-se printre cei care votează, în vara anului 1917, pentru reformă agrară È™i vot universal. La începutul anului 1918, în urma evacuării pe teritoriul unei Rusii în plină fierbere revoluÈ›ionară, este arestat de către bolÈ™evici la Odessa, împreună cu alte câteva zeci de parlamentari români, într-un context politic care avea să prevestească Teroarea RoÈ™ie, apoi lunga noapte totalitară.

Marele merit al memoriilor lui Grigore Procopiu este că aduc lumină asupra unui episod prea puÈ›in cunoscut, scoțând totodată la iveală detalii preÈ›ioase despre atmosfera politică a vremii È™i personajele-cheie care au scris istoria României din noiembrie 1916 până spre finalul anului 1918.“ (Daniel Cain)

Pe copertă: Joseph W. Boyle (în mijloc, în uniformă de colonel) alături de demnitarii români ținuți ostatici de bolșevici, la Feodosia, în martie 1918. Printre cei arestați se află și Grigore Procopiu.


Ebook Download "Parlamentul in pribegie" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Parlamentul in pribegie" by Grigore Procopiu ~ Book PDF Kindle ePub Free"